Úvod » PRO PÁNÍČKY-Expres Menu

Expres Menu - kvalitní hotová jídla

 

Expres Menu

- kvalitní a chutné jídlo, které stačí pouze ohřát. S trvanlivostí až 10 let a není třeba skladovat v lednici! Skvělé pro všechny turisty, rybáře, vodáky, chataře nebo i jen tak na "železnou" zásobu doma či v práci! Vyrábí společnost Expres Menu se sídlem v Trutnově již od roku 1999.

HOTOVÉ JÍDLO

Produkty Expres Menu jsou již tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu. Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Není vakuováno.

JÍDLO VYDRŽÍ 10 LET PŘI POKOJOVÉ TEPLOTĚ

Aby dokázali plnit závazek, tj. žádná chemie v pokrmech, museli vyvinout vlastní technologii, kterou nazývají CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

Expres Menu zavařování

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do bariérového sáčku Expres menu.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v jejich na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.

SKLADOVAT DO +30 °C

Expres Menu rajská

Produkty EXPRES MENU nemusíte skladovat v lednici ani mrazáku. Jednoduše je uskladněte tam, kde je stabilní teplota do +30 °C a kde zároveň nebudou na přímém slunci. Krátkodobě vydrží i vyšší teplotu, např. během cesty do Chorvatska nebo při turistickém výšlapu.

ŽÁDNÁ CHEMIE

Během přípravy jídel se nepoužívají žádné chemické přísady. Základní a jedinou přísadou v Expres Menu jsou vždy čerstvé 100 % přírodní suroviny. V Expres Menu odmítají používat jakékoliv chemické konzervanty, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod. To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do jídel dávají, proto si například nechávají vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Základem omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restují pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používají zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužívají dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

Dnešní způsob stravování, který obsahuje velký podíl chemicky upravených produktů, vede k překyselení našeho organizmu. Tato kyselost má negativní vliv jak na náš organizmus, tak i na chuť pokrmů. Proto v produktech Expres Menu je používaná takzvaná živá voda. Díky její zásaditosti můžou používat o 30 % méně soli a o 30 % méně koření, aniž by jakkoliv ovlivnili výslednou chuť.

ČESKÝ VÝROBEK

Expres Menu kuchyňExpres Menu je rodinná firma z Krkonoš. Cílem je přinášet zákazníkům radost z produktů Expres Menu. Všechny výrobky jsou výsledkem práce kuchařů v Expres Menu, kteří ručně připravují každý výrobek.

Řadit podle 
Výrobce 






































Naše cena 119,00 Kč






















































Naše cena 49,00 Kč




Naše cena 49,00 Kč




Naše cena 49,00 Kč






Naše cena 69,00 Kč




Naše cena 59,00 Kč










Naše cena 149,00 Kč




Naše cena 159,00 Kč