Šťavnaté kousky masa z kuřecích stehen, dušené na cibulovém základu s paprikovou omáčkou, zahuštěnou bezlepkovou moukou a smetanou. Přílohou jsou kolínka z rýžové mouky.
Složení: těstoviny (42,5 %) (rýžová mouka, tapiokový škrob, sůl, kurkuma), kuřecí maso stehenní (16,3 %), drůbeží vývar (voda, drůbeží maso a kosti), mléko, smetana, cibule, řepkový olej, rýžová mouka, kukuřičná mouka, sůl kamenná, paprika mletá (1 %).
Energetická hodnota 506 kJ/120,5 kcal
Tuky 3g
Nas. mastné kyseliny 1,25g
Sacharidy 14,52g
Cukry 0,9g
Bílkoviny 9,3g
Sůl 1,1g.
Hotová jídla EXPRES MENU - sterilizovaná, bez lepku, konzervantů a barviv. Vyrobeno z kvalitních surovin od lokálních dodavatelů z České Republiky.
- Kvalitní maso od českých farmářů. Základem dobrého jídla je čerstvé kvalitní maso, a proto například u hovězího masa v Expres Menu používají pouze maso z mladých býků, u kterého je vždy doklad o jeho původu. Maso nakupují od českých dodavatelů.
- Ruční zpracování suroviny. Každý den ráno vozí dodavatelé čerstvé suroviny, které se okamžitě zpracují k další tepelné úpravě. Maso se připravuje v konvektomatech v páře, omáčky se připravují zvlášť tak, že jako základ se orestuje cibule na oleji v pánvi, pak se základ přendá do parního kotle, přidají se další suroviny podle receptury a zaleje se taženým masovým vývarem. V Expres Menu pravidelně provádí výstupní kontrolu všech výrobků uvařených předcházející den.
- Zdravé suroviny. Hlavní zásadou při přípravě pokrmů je použití kvalitních surovin bez konzervantů, přídatných látek a stabilizátorů. Proto V Expres Menu používají např. kysané zelí přímo od výrobce, sterilované okurky bez umělých sladidel a uzeniny bez rychlosolí a lepku.
- 100% bez lepku. K výrobě produktů Expres Menu jsou používány pouze přirozeně bezlepkové suroviny, což je požadováno i od dodavatelů Expres Menu. Aby si byli naprosto jisti, výrobky nechávají testovat ve speciální laboratoři.
Trvanlivost až 10 let
Snadná příprava:
Produkty Expres Menu jsou již zcela uvařené a tepelně zpracované. Jejich příprava tedy spočívá pouze v ohřevu (samozřejmě se dají jíst i za studena). Nemusíte přidávat žádnou vodu ani jídlo převářet. Jídlo si tak připravíte během pár minut a můžete podávat.
Ohřát můžete několika způsoby:
-
Vložte uzavřený sáček do hrnce s horkou vodou (nebo do rychlovarné konvice) nechte cca 10 min prohřát a po otevření servírujte přímo na talíř.
- Sáček vyprázdněte přímo do hrnce (nebo pánvičky) a ohřívejte cca 5 min.
- Přendejte jídlo ze sáčku do vhodné nádoby a ohřívejte cca 3 min v mikrovlnné troubě.
- Použijte samoohřev od Adventure Menu, vložte uzavřený sáček a nalijete trochu vody. Za cca 12 min je jídlo ohřáté.