»
Důležitost správné výživy

Pomalé uvolňování energie
Hnědá rýže, kukuřice a oves jsou použity k zajištění kontinuálního, pomalého uvolňování energie během celého dne a k prevenci pocitů hladu mezi jídly.

Jayne BaillieOchrana srsti a kůže
Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny podporují perfektní stav srsti a kůže, udržují srst lesklou a také pomáhají udržovat klouby v dobré kondici.

Zachovávání integrity buněk
Volné radikály produkované látkovou výměnou a toxiny z okolního prostředí mohou přispět ke zdravotním problémům. Antioxidanty, jako jsou organický selen, chelátová měď a vitamín E, pomáhají organismus očistit od jakýchkoliv přebytečných volných radikálů v těle.

Udržování dobré kondice kloubů
Obézní nebo pracující pes může být náchylnější k větším problémům se svými klouby kvůli váze, kterou musí jeho tělo nést. Glukosamin sulfát, Chondroitin sulfát a MSM jsou přírodní cukry přidané do krmiva proto, aby pomáhaly udržovat dobrou kondici kloubů a vyživovaly je.

Zdravá střeva
Probiotika podporují množení zdravých střevních bakterií a pomáhají udržovat střeva v dobrém zdravotním stavu. Také pomáhají zvyšovat vstřebávání vápníku a hořčíku, což je nezbytné pro tvorbu silných kostí.

Ideální tělesný stav
Tři obrázky psa níže vám pomohou rozpoznat současný tělesný stav vašeho psa. Doporučujeme, abyste kontrolovali tělesnou váhu vašeho pejska každých 4-6 týdnů a upravili jeho příjem potravy tak, aby byl v optimální tělesné kondici. Pokud váš pes má ideální tělesnou kondici, není třeba měnit stávající dávkování krmiva.

Podvyživený pes

Podvyživený

Úzký pas a vystupující žebra. Zvyšte dávku krmiva o 10-15% po dobu 4 - 6 týdnů a potom znovu zkontrolujte jeho váhu.

 

 

Ideální tělesný stav

Ideální tělesný stav

Můžete vidět a nahmatat žebra, břicho je užší v zadní části. Udržujte stávající dávkování krmiva.

 

 

Překrmený pes

Překrmený

Nemůžete vidět ani nahmatat žebra, břicho je zakulacené a tedy širší v zadní části. Snižte dávkování krmiva o 10 - 15% po dobu 4 - 6 týdnů a potom znovu zkontrolujte tělesný stav.