»
Orijen - regionální ovoce a zelenina

Místo vysoce glykemických obilovin jako rýže nebo kukuřice obsahuje Orijen plných 20% doplňků z regionálního ovoce a zeleniny.

Psi a kočky pojídají ovoce a zeleninu po celou periodu svého evolučního vývoje. Ovoce je bráno za poskytovatele vitamínů vlkům v létě, jelikož byly v jejich stolici zaznamenány jadérka a pecky malin, borůvek, jablek, fíků, hrušek a švestek. Divoké psovité šelmy jako vlci, kojoti a lišky také jedí traviny, které jim vyčistí zažívací trakt a vyčistí střeva.

Dodávajíce navíc rozpustnou a nerozpustnou vlákninu, obsahují ovoce a zelenina mnoho důležitých zdraví podporujících živin včetně vitamínů, spousty enzymů a mnoho faktorů oddalujících stárnutí, jako jsou antioxidanty a fytochemikálie.

Běžné krmivo pro psy a kočky obsahuje malý podíl ovoce a zeleniny ( a vzhledem k tomu vysoký podíl obilovin ). Naproti tomu Orijen obsahuje plných 20 - 25% zdraví prospěšného ovoce a zeleniny. Stejně jako s našimi čerstvými masy, jsme zaměřeni na ovoce a zeleninu produkovanou v našem regionu.

Červenohnědé brambory / jižní Manitoba

Brambory se sklízí na prérijních farmách v Manitobě. Zpracovávají se při nízké teplotě ( 90°C/195F ), jsou vynikajícím zdrojem vitamínů B a C a jsou také bohaté na draslík, měď, hořčík a železo.

Sladké brambory / Idaho

Sladké brambory jsou jedním z nejvýživnějších druhů zeleniny známých člověku. Sladké brambory jsou důležitým zdrojem vitamínu B6, železa, draslíku, beta karotenu a vlákniny.

Červená jablka / British Columbia, údolí Okanagan

Sklízena v údolí Okanagan v oblasti British Columbia, jsou červená jablka zdrojem zdravé vlákniny, která napomáhají trávení, tvorbě stolice a vylučování. Jablka jsou bohatá na rostlinné výživné látky nebo přirozeně se vyskytující složky, které působí jako antioxidanty a pomáhají chránit buňky před volnými radikály, které způsobují poškození organismu.

Vojtěška sušená na slunci / prérie jižní Alberty

Listy vojtěšky jsou bohaté na minerály a živiny, obsahují vápník, hořčík, draslík a karoten, stejně jako vitamíny E a K. V čínské medicíně lékaři dokonce používají lístky vojtěšky na léčení poruch zažívacího traktu a ledvin.

Brusinky / údolí Fraser, British Columbia

Původem z Kanady, brusinky jsou již po dlouhou dobu ceněné pro svou schopnost léčit infekce močového ústrojí. Rovněž jako plné účinných složek antioxidantů, jsou brusinky bohaté na flavanoidy - přirozené sloučeniny, které napomáhají boji se stárnutím, srdečními chorobami a dokonce s rakovinou.

Organická mořská zelenina / Vancouver Island, British Columbia

Jako bohatý zdroj vitamínů, minerálů, stopových prvků, enzymů a rostlinných výživných látek, pomáhá organická mořská zelenina odstraňovat škodliviny z vnitřností, zvyšuje a zlepšuje metabolismus a regeneruje a vyživuje celé tělo.

Hrách setý / jižní Saskatchewan

Jako kanadská nejčastější luštěnina je hrách setý pěstován na významné ploše Saskatchewanu a Alberty. Jeho výživové složení zahrnuje koplexní ( nízkoglykemické ) sacharidy a jako důležité antioxidanty působící vitamíny a minerály, včetně kyseliny listové a železa.

Celá mrkev / British Columbia a Alberta

Celá mrkev poskytuje prvotřídní zdroj beta karotenu, který se v těle přeměňuje na vitamín A a todopsin a zlepšuje tak noční vidění a bojuje proti volným radikálům.

Rajčata / British Columbia a Alberta

Rajčata překypují zdravými rostlinnými výživnými látkami, včetně beta karotenu a lykopenu, který je v rajčatech převládajícím karotenoidem a je jedním z nejmocnějších přírodních antioxidantů.

Dýně / východní Kanada

Nejen že je dýně nabytá vitamínem A a karotenoidy působícími jako antioxidanty, přesně alfa a beta karotenem, ale je také dobrým zdrojem vitamínu C, K a E, stejně jako minerálů, jako jsou hořčík, draslík a železo.

Nať z řepy / British Columbia a Saskatchewan

Kultivovánapo více než 4000 let, je nať z řepy nabytá vitamíny K, A a C a glukosinoláty - rostlinnými živinami, které mohou být přeměněny na izothiocyanáty ( ITC ) s vlastnostmi předcházet rakovině.

Špenát / British Columbia a Saskatchewan

Špenát je na vrcholu mnoha seznamů špičkové stravy a jeho zdraví prospěšné výhody jsou četné. Je hojný na kyselinu listovou, vitamín K, železo, karotenoidy, lutein a bioflavanoidy, což ho činí výživovou elektrárnou.